KOHUPIIMA-PORGANDIKOOK VALGUPULBRIGA

posted in: Gallery Post, TOITUMINE, VALITUD PALAD | 0

 

Kui on rohkem aega, võta ette veidi küpsetamist nõudev koogitegu! Tulemuseks valgurikas ja maitsev dessert, milles alla 300 kkal!

KOOGIPÕHI:

4 muna

100 g vaniljemaitselist vadakuvalgu pulbrit

60 g jahvatatud linaseemneid

50 g india- või mandlipähklivõid

80 g kookosõli pulbrit (või 1 spl kookosõli)

200 ml kookos- või mandlipiima

1 tl mett

3 suurt porgandit, riiviva (vajuta paberiga kuivemaks)

5 g kaneeli

50 g hakitud pähkleid (soovi korral)

KREEM:

250 g kohupiima või kohupiimapastat

50 g vaniljemaitselist vadakuvalgu pulbrit

Magustamiseks kasuta steviat, agaavisiirupit või mett

 

VALMISTAMINE

  1. Sega kokku kõik koogipõhja koostisosad.
  2. Küpseta silikoonist koogivormis umbes 35-40 minutit 150°C juures, või kuni tikuga torgades koogi keskele jääb tikuots puhtaks.
  3. Kui koogipõhi on jahtunud, lõika horisontaalselt kaheks osaks
  4. Sega kokku kreemi koostisosad kuni ühtlase konsistentsiga
  5. Kata alumine koogikiht kreemiga, aseta pealmine kiht ja kata see samuti kreemiga. Võid kasutada kondiitrikotti, et saada ilusamad servakaunistused.
  6. Puista veidi riivitud porgandit kaunistuseks.

TOITEVÄÄRTUS/ (koogitüki kohta, kui kook on lõigatud 8-ks):

Kkcal: 271

Valku: 26 g

Rasva: 12 g

Süsivesikuid: 15 g

Kiudaineid: 6 g

Liitu meie uudiskirjaga (ilmub 2 korda kuus)


 

Leave a Reply