Sügis köögis: kõrvitsapüreesupp ingveriga

posted in: Gallery Post, TOITUMINE | 0

Külmal sügispäeval soojendab keha ja meelt kõrvitsapüreesupp ingveriga! Lihtne ja kiire valmistus, mis ei nõua suurt köögivilumust – kõrvitsaid peaks poeletil ja koduaedades küllaga jaguma.creamy-vegan-pumpkin-soup-recipe-2

Läheb tarvis:
• 500 g puhastatud kõrvitsat

• 2 sl võid

• 1 sl kõrvitsaseemneõli / või oliivõli

• 100 g sulatatud juustu

• 500 ml vett

• 1 ingverijuur (puhasta ja riivi)

• 1 küüslauguküüs (riivitult või pressitult)

• soola, pipart maitse järgi

• röstitud kõrvitsaseemneid

Koori kõrvits, eemalda pehme osa ning lõika viljaliha kuubikuteks. Rösti kõrvitsakuubikud kergelt võis kuumal pannil ja aseta kõrvitsakuubikud potti. Vala veega üle ja hauta, kuni kõrvits on täiesti pehme. Lase kõrvitsakuubikutel jahtuda ja püreeri köögikombainis või saumikseriga. Tõsta pott uuesti pliidile, lisa püreesse õli, sulatatud juust, maitse järgi ingverit ja küüslauku. Maitsesta soola ja pipraga ning puista peale röstitud kõrvitsaseemneid.

Värvikaid sügisandide retsepte leiad trenniajakirja sügisnumbrist!

88-94_retseptid_kaas

Leave a Reply